creating a context menu in a grid

Use this board to ask questions or have discussions with other Rich Displays users.
Post Reply
dieter
Experienced User
Posts: 122
Joined: Tue May 22, 2012 6:45 am
First Name: Dieter
Last Name: Schröder
Company Name: Ecclesia Holding GmbH
State / Province: Outside Canada/USA
Country: Germany
Contact:

creating a context menu in a grid

Post by dieter »

Hello,

we created a context menu in a subfile grid. When the user right clicks on a row, the context menu appears. Now we have the problem to recognize on which row the user has clicked. Our idea is to create an java script which sets a variable to the number of the actual row: changeElementValue("sflrow",row); This java script hangs at the "onrowclick"-property of the grid. Is this the only way to do this? Our problem is that we "loose" the left-click event. We would like to give the user the option to left click on a row (this event shall show details) or to right-click on a row (this event shall show the context menu).
Is there a way to to this?

Dieter
Antonio
Profound User
Posts: 82
Joined: Fri Jun 29, 2012 2:33 pm
First Name: Antonio
Last Name: Ruballos
Company Name: Profound Logic
Contact:

Re: creating a context menu in a grid

Post by Antonio »

Hello,

You can bind the "menu response" for the context menu to an RPG variable, and you can bind the "cursor record number" property for the subfile grid as well to RPG variable as well. This should give you all the information you are seeking. Let me know if you have any more questions or issues.

Thanks!
dieter
Experienced User
Posts: 122
Joined: Tue May 22, 2012 6:45 am
First Name: Dieter
Last Name: Schröder
Company Name: Ecclesia Holding GmbH
State / Province: Outside Canada/USA
Country: Germany
Contact:

Re: creating a context menu in a grid

Post by dieter »

Many thanks for your answer. It works fine. But i still have two questions: When a subfile row is clicked, there is no automatic round trip to the server. I solved this problem by setting a "pui.click()" on the "onrowclick" event. Is this the correct method to do this? My other question is the following: In our subfile we show insurance contracts. A customer e.g. has a contract for a car insurance and a contract for a house insurance. Depending on what kind of contract is clicked we wish to fill the context menue. Is there a (simple) way to do this?

Please excuse my bad english. I am from Germany.

Dieter
Antonio
Profound User
Posts: 82
Joined: Fri Jun 29, 2012 2:33 pm
First Name: Antonio
Last Name: Ruballos
Company Name: Profound Logic
Contact:

Re: creating a context menu in a grid

Post by Antonio »

Hello,

The pui.click is the correct way to make a round trip to the server. For your second question, you can use the applyProperty in the onrowclick event.

Example:
applyProperty("Menu1", "choices", "one,two,three");
applyProperty("Menu1", "choice values", "1,2,3");

Thanks!
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests